How to update FrSky Receivers?

Problems, experiences or just something to say about RC gear? Say it here.

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby mr.sneezy » Wed Sep 15, 2010 9:46 pm

Hi, no nothing changed on my gear. Also the HS mode change works fine too (blinks AFTER you remove your finger).
My first thought is that you somehow mixed the FW versions you loaded...
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Fly's airplanes & helis, glow & electric.
mr.sneezy
 
Posts: 52
Joined: Fri May 07, 2010 3:38 am
Location: Adelaide Australia

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby takilara » Wed Sep 15, 2010 9:53 pm

well, i went ahead and reflashed both again. this time everything worked as normal..

maybe i mixed the software, but i think something else might have happened, cause transfer to Rx was MUCH faster now (as fast as to Tx) while previous time it was at least 3 times slower..

but now it works!!
The price of getting what you want;
is getting what you once wanted...
_____
T-REX 600 ESP
CopterX 450AE V2
Multiplex FunCub
Belt-CP
User avatar
takilara
 
Posts: 144
Joined: Mon May 17, 2010 7:53 am
Location: Stavanger - Norway

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby ppxav » Fri Sep 17, 2010 4:07 pm

hi takilara
would you please make a list of hardware you use to make this V2upgrade .
if you can add pictures of it, it would be really nice.

cheers
xav
ppxav
 
Posts: 7
Joined: Sat Jun 05, 2010 7:43 am
Location: arras france

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby takilara » Fri Sep 17, 2010 5:59 pm

I used the excellent guide from the people in this thread. (i borrowed a MAX232 based 3.3V TTL converter from a friend). Other then that, the hardest part is to solder onto the very small pads on the circuitboard. I found that using some wire that was pretty thin and fairly soft helped with that.
The price of getting what you want;
is getting what you once wanted...
_____
T-REX 600 ESP
CopterX 450AE V2
Multiplex FunCub
Belt-CP
User avatar
takilara
 
Posts: 144
Joined: Mon May 17, 2010 7:53 am
Location: Stavanger - Norway

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby ppxav » Wed Sep 29, 2010 1:12 pm

thanx to you i did my RX upgrade using this:
http://cgi.ebay.com/Serial-Converter-US ... 4151d82e65
and TX using the supplied cable.
all went ok ,need a 12W soldering iron with sharp tip to solder those 3 cables inside RX ( see picture above page 2 )

thanx everyone for sharing your experience.

cheers
xav
ppxav
 
Posts: 7
Joined: Sat Jun 05, 2010 7:43 am
Location: arras france

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby pwy » Thu Sep 30, 2010 9:19 am

Did successfully update my receiver using this USB - serial board. http://www.sparkfun.com/commerce/produc ... s_id=10009
The difference between men and boys is the price of their toys!
pwy
 
Posts: 49
Joined: Wed Aug 04, 2010 8:30 am
Location: Sydney, Australia

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby ppxav » Thu Sep 30, 2010 3:54 pm

seems you can use this cheap cable to upload RX V2

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Win2000/XP

wiring:

white:Txd
red:Rxd
black GRND

USB Txd wired to receiver Rxd, USB Rxd wired to receiver Txd, and grnd to grnd ;)

cheers

xav
ppxav
 
Posts: 7
Joined: Sat Jun 05, 2010 7:43 am
Location: arras france

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby bfeist » Thu Sep 30, 2010 10:48 pm

FrSky appears to have a little board just for RX upgrades. I was wondering if anyone knows where you can buy it (http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=49).

Ben
bfeist
 
Posts: 8
Joined: Thu Sep 30, 2010 3:05 am
Location: Toronto, Canada

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby bfeist » Thu Sep 30, 2010 10:49 pm

ppxav wrote:thanx to you i did my RX upgrade using this:
http://cgi.ebay.com/Serial-Converter-US ... 4151d82e65
and TX using the supplied cable.
all went ok ,need a 12W soldering iron with sharp tip to solder those 3 cables inside RX ( see picture above page 2 )

thanx everyone for sharing your experience.

cheers
xav


Awesome. Just ordered one. Maybe it'll arrive before I'm able to find a supplier of the official FrSky one (http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=49)
bfeist
 
Posts: 8
Joined: Thu Sep 30, 2010 3:05 am
Location: Toronto, Canada

Re: How to update FrSky Receivers?

Postby mox17 » Sun Oct 10, 2010 1:17 pm

I had some troubles updating when using win7 x64. This was true for both module and the receivers, but when I tried the same setup on a 32 bit (win7 x86) machine everything went smoothly. So if you have troubles and use 64 bit OS, try on a 32 bit windows instead.
mox17
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 02, 2010 6:41 pm

PreviousNext

Return to Radios and Servos

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron