Page 3 of 3

Re: TURNIGY 9X V2 TO SIMULATOR

PostPosted: Mon Apr 23, 2012 8:00 pm
by ilegare
Like derp65, I also have a problem to configure the rudder... all others channels works grrrr
I have a Turnigy 9x V2 Mode 2

David (derp65), you you find a solution ?

Thanks !!!!!!

derp65 wrote:Bruce, Richard, Friends

I was finally able to put to work TGY 9x V2 and FMS. Strange thing is that it worked only once with Aerofly Deluxe Pro ( though I was not able to configure rudder) , but all of a sudden calibration adjustments became very unstable (noise ?)

Thank you so much for your patience on this......any thoughts about Aerofly calibration are welcome

Cheers

David

Re: TURNIGY 9X V2 TO SIMULATOR

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 9:16 am
by MojoMaestro
* Need a 3.5mm mono jack
* Remove the module behind the Tx
* Create a 4 channels Airplane model named simulator on the Turnigy 9x,
witch U use for the sim.

Note : i use Phoenix V4 only because it's complete & i have several 9x transmitors.
if U need further help please contact me in PM.

Re: TURNIGY 9X V2 TO SIMULATOR

PostPosted: Tue May 29, 2012 8:05 pm
by Malcurin
This is the Mod you want to do if you dont want to undo the module to be able to use it in a simulator its simple as to do

http://9xforums.com/wiki/index.php/PPM_In_Fix_for_the_9x

Re: TURNIGY 9X V2 TO SIMULATOR

PostPosted: Wed May 30, 2012 5:35 am
by Malcurin
you use a 1k ohm resister and solder it to where it is shown in the picture, and you cut the trace ( use a hobby knife and go through that trace creating a small gap so it isn't connecting) to the trace shown in the picture

Re: TURNIGY 9X V2 TO SIMULATOR

PostPosted: Thu May 31, 2012 10:30 am
by Malcurin
you do this so you don't have to remove the stock Module from the back and either dangle it from the aerial cable Or use some tape to hold it there loosely, i have also read that If you upgrade the software to ER9X to revision 760 or above ( that's one revision i know its in) there is an option in the model set-up to change it to PPM Trn i believe which now does the same thing , making the mod no longer needed

Re: TURNIGY 9X V2 TO SIMULATOR

PostPosted: Fri Jun 15, 2012 9:34 pm
by Olliemutt
I brought one of these usb dongle's from Deal Extreme and it works fine and comes with Pheonix, Realflight 4, Aerofly, Reflex and VRC. All for under $20US :D :D Here is the link for it. http://dx.com/p/usb-2-0-almighty-flight ... ngle-51480

Re: TURNIGY 9X V2 TO SIMULATOR

PostPosted: Tue Aug 07, 2012 5:01 am
by archilleselbow
Hi,
I have suddenly started having issues connecting my 9x to fms or xheli..
This used to work fine before with the following:
Turnigy 9x v2.
Module still plugged in.
3.5mm stereo jack from trainer to mic in.
Windows 7
Fms
Smart propo and ppjoy.

Then suddenly I don't get any control over ch 3 and 4 anymore

When I run ppm audio thermometer, I can see the ppm signals for all the channels clearly move appropriately when sticks are moved. But in the sim, I can't configure or use the channels 3 and 4...
Any ideas?